Ground floor makeover

Compact holiday homeMedieval MonasteryCreating more spaceBarn renovationGround floor makeoverExpanding downwards

We were taken on to follow through a project from start to finish: the total renovation of the ground floor of a large house in the Basque Country. As you can see from the “Before” photo below, it was dark and tired. (More details & photos below)

We knocked through to create a big airy kitchen, with a separate living room where we opened up the windows into double doors going out onto the terrace.

Perhaps a fairly standard renovation, but the unique feature of this project was that the clients were living in Canada and working out the last year of a contract: they didn’t visit once from the moment they selected, with us, the team of workmen until the day they signed off the project. Their trust was not misplaced: all went like clockwork and together with the superb local Basque artisans we achieved a terrific result.